Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. oktober 2005 kl 20.55 Little Britain

Den ene er rarere enn den andre…

Sebastian (til h.) får sjokk når han får høre at statsministerens kone venter barn (Foto: BBC Three)
Sebastian (til h.) får sjokk når han får høre at statsministerens kone venter barn (Foto: BBC Three)
Emily og Florence gleder seg til å se ballett, mens dr. Lawrence tar med seg Anne i teatret. Marjorie Dawes sørger for at kursmedlemmene hennes får en uforglemmelig julemiddag.

Sebastian får sitt liv sjokk når han får høre at statsministerens kone er gravid. Lou tilbyr seg å følge Andy til kirken, hvor han skal gjøre en opplesning til tross for at han insisterer på å kle seg ut som Jesusbarnet. Presten får en uventet reaksjon fra sognebarna når de smaker på kjøttpaien hans.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. Seerne inviteres med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer. Det sørger komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller nemlig så godt som alle roller.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme. Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder, og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk. Transvestitten Emily og folk i Downing Street nummer 10 er også med i persongalleriet, samt de uatskillelige vennene Lou og Andy.

Britisk komiserie (2004)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain", serie 2
Med Matt Lucas og David Walliams
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside