Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 6. november 2013 kl 22.20 Fylla

Har fylla skylda?


Når vi drikker, hender det at vi gjør dumme ting, og ofte skylder vi på fylla. Men er det egentlig grunnen? I kveld ser vi på hvorfor følelsene blir så voldsomme når vi drikker.

Vi følger fire festglade Oslo-folk gjennom opp- og nedturer en kveld på byen.

Samtidig viser våre prøvekaniner hvordan all logikk skyves til side når de drikker. I tilegg sjekker vi ut en velkjent myte: Blir man mer kreativ av alkohol?

Om serien
Hva gjør fylla med oss? Hva blir konsekvensene når vi drikker? På en underholdende måte svarer programleder Ole André Sivertsen på disse og flere andre spørsmål i denne nye serien i seks deler.

I hver episode er vi flue på veggen på en ny fest, enten det er i byen eller på bygda. Hvordan er drikkekulturen på stedene vi besøker?

I tillegg tar programlederen en gruppe frivillige med inn i studio, som for anledningen er gjort om til et utradisjonelt festlokale. Her skjenker han testpanelet med alkohol, og tanken er å sette fakta under lupen og eventuelt knuse noen myter rundt fylla.

Ole André Sivertsen, som har vært programleder for Newton, understreker at alle eksperimentene blir gjennomført i kontrollerte former.


Norsk populærvitenskapelig underholdningsprogram i seks deler
Produsert av Teddy TV (2013)
Programleder: Ole André Sivertsen
Pressekontakt: Nathalie Sprus
23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00