Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. mars 2006 kl 21.30 Sejer - Elskede Poona: Drøm og lengsel

Trusler og innrømmelser

Linda (Dagrun Anholt) avhøres på nytt av politibetjent Jacob Skarre (Christian Skolmen). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Linda (Dagrun Anholt) avhøres på nytt av politibetjent Jacob Skarre (Christian Skolmen). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ungjenta Linda begynner å legge for dagen en usunn interesse for Sejers assistent, Jacob Skarre. Nå forteller hun ham at hun vet hvem som eier bilen hun så ved drapsstedet.

Den ligner på bilen til en som heter Gøran. Han kommer også fra Elvestad og er en av stamgjestene på Einars kro.

På kroa sitter den faste gjengen og funderer over det som har hendt. Det går rykter om at Linda har pratet med politiet, og ungjenta begynner å bli isolert i bygda. Linda går rundt og dagdrømmer om den kjekke politimannen som besøkte henne, og drar inn til byen for å finne ut hvor han bor. Skarre observerer det hele uten å gi seg til kjenne.

Poonas bror, Shiraz Bai, kommer til Norge. Han vil ha med seg søsteren tilbake til India, men ser da at Gunder blir helt knust.

Jacob Skarre oppsøker Gøran, som kan fortelle at han satt barnevakt sammen med kjæresten, Ulla, på tidspunktet drapet skjedde. Historien til Ulla sammerfaller ikke i det hele tatt med det Gøran har sagt.

Linda begynner å bli redd. Hun føler seg forfulgt, og en kveld mens hun er alene hjemme, ser hun en mann stå i hagen.

Om serien
Historien sentrerer rundt Gunder Jomann (Trond Høvik) – en unnselig og sympatisk fyr fra bygda. Han har alle tenkelige materielle goder, jobb, hus og bil, men lengter etter en kone å dele livet med. Henne må han dra helt til India for å finne. Hjemme i Norge tusler han fornøyd rundt og venter på sin vakre brud, Poona. Men Poona rekker aldri frem til Gunder. I stedet blir hun funnet drept og ille tilredt i en kornåker. Gunder nekter å tro at det er henne.

- Mens "Djevelen holder lyset" handlet om bot og soning, handler "Poona" om kjærlighet og håp, sier seriens regissør Eva Isaksen. "Sejer – Elskede Poona" er i fire deler.

Om Sejer
I løpet av januar, februar og mars følger vi førstebetjent Sejer gjennom de fire seriene NRK Drama har produsert etter Karin Fossums bøker.

Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", ble vist i januar, mens det ble gjensyn med den første serien, "Se deg ikke tilbake" like etter.

Deretter kom "Djevelen holder lyset", den andre serien, mens "Elskede Poona" avslutter vårt møte med Sejer i denne omgang.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Sejer – Elskede Poona
Manus: Åse Vikene, basert på en bok av Karin Fossum.
Regi: Eva Isaksen
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf: 23 04 53 59
I noen av rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Trond Høvik (Gunder Jomann), Marika Lagercrantz (Sara), Meneka Das (Poona), Kim Sørensen (Gøran), Kai Remlov (Einar).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364 sidsel.linden@nrk.no