Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juni 2004 kl 23.15 Daniel Deronda

En ny mening

Daniel Deronda (Hugh Dancy) må utforske religion, kjærlighet og sin egen identitet for å finne en mening med tilværelsen (Foto: BBC/WGBH)
Daniel Deronda (Hugh Dancy) må utforske religion, kjærlighet og sin egen identitet for å finne en mening med tilværelsen (Foto: BBC/WGBH)
Mens en fortvilet Gwendolen har sett seg nødt til å forlove seg av økonomiske grunner, har Daniel fortsatt mange spørsmål om sin fortid. Plutselig en dag skjer det noe som skal forandre livet hans for alltid.

En dag han er ute og ror på Themsen, kommer han over en ung kvinne som holder på å drukne. Han redder henne og finner ut at hun heter Mirah og er jøde. Hun er på jakt etter sine foreldre som hun mener er i London. Daniel blir svært interessert og lover å hjelpe.

Nye venner
Han leter på Londons østkant og blir kjent med den spesielle og mystiske jøden Mordecai. Mordecai er overbevist om at Daniel egentlig er jøde han også, og inkluderer ham i sitt miljø. Samtidig vokser vennskapet med Mirah seg sterkere, og Daniel blir mer og mer engasjert.

Om serien
Daniel (Hugh Dancy) forelsker seg i vakre Gwendolen (Romola Garai), og hun blir fortapt i ham. Men de kunne ikke vært mer forskjellige. Selvsentrert og på jakt etter en rik ektemann er Gwendolyn en farlig kvinne for den mer følsomme og godhjertede Daniel.

Serien er basert på George Eliots siste roman, og den skapte mye diskusjon da den kom ut i 1876. Fortellingen viser de mørkere sidene av engelsk overklasseliv på 1800-tallet og eksponerer menneskelige, religiøse og sosiale problemstillinger som fortsatt er aktuelle i vår moderne verden.

Britisk dramaserie i fire deler etter en roman av George Eliot
Originaltittel: Daniel Deronda
Regi: Tom Hooper
Med bl.a. Hugh Bonneville, Romola Garai, Hugh Dancy og Edward Fox
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf: 23 04 72 36