Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. september 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Hva koster kaffen din andre?

Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på situasjonen for de som plukker kaffen vi drikker (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på situasjonen for de som plukker kaffen vi drikker (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Norge er helt i verdenstoppen i kaffedrikking. Norske kaffeimportører tjener gode penger, til tross for at råvareprisen på kaffe har dalt de siste årene. Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på situasjonen for dem som plukker den kaffen du drikker hver dag.

Mens noen skor seg rike på etterspørselen etter kaffe, er situasjonen en helt annen for de som faktisk dyrker og høster kaffebønnene. I kveld får du se hva som skjuler seg bak drikken nordmenn elsker.

Bytt bank!
Før tjente man på å være trofast bankkunde over tid. Nå må du bytte bank ofte dersom du vil være en smart kunde. Likevel er det mange som vegrer seg for å bytte bank. Forbrukerinspektør Peter Svaar forteller deg hvor mye du faktisk kan spare på å være en troløs bankkunde,

Slik kan du unngå å kaste mat
Forrige uke viste forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl de ufattelige mengdene med god mat som kastes i Norge. I kveldens program har hun fått med seg Lars Barmen, som gir gode råd om hvordan du kan ta vare på mat som ellers ville ha gått i søpla.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar, Kari Asheim og Elin Ruhlin Gjuvsland
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252