Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. september 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Kvitt eller dobbelt: Øyvind Kopperstad (16) elsker Ringenes herre. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kvitt eller dobbelt: Øyvind Kopperstad (16) elsker Ringenes herre. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveldens program møter vi tre nye deltakere, Øyvind Kopperstad (16) som skal teste sine kunnskaper i Ringens Herre-bøkene, Kari Renslo Instefjord (11) skal opp i temaet hund, mens Simen André Nerleir (11) skal opp i sitt store humoridol, Marve Fleksnes.

Øyvind Kopperstad (16) fra Ålesund elsker Ringens herre- bøkene. Han har lenge likt fantasy-litteratur, men det var først da storebror Andreas fikk Ringenes herre til jul for noen år siden, og la ned forbud mot at lillebror skulle lese den før ham, at han slukte triologien. Han snek seg inn på rommet før broren kom hjem fra skolen og smugleste den ferdig før han. Øyvind liker bøkene fordi de er utrolig spennende og fordi han oppdager nye ting hver gang han leser dem.

Kari Renslo Instefjord (11) fra Bergen skal opp i temaet hund. Kari mener at Labrador er den perfekte hunden fordi den er lydig og lett tar kommandoer. Hvis hun vinner skal bruke pengene på: USA tur, tur til London på hundeshow og en I pod. Hun skal også spandere pizza på venninnene sine. Når hun ikke interesser seg for hunder er hun storfan av Liverpool.

Simen André Nerleir (11) fra Korgen i Nordland skal teste sine kunnskaper om Fleksnes. Det var stefaren til Simen som introduserte han for Flesknes i 2002, og han ble umiddelbart hekta. Simen elsker Marve for humoren og kan mange av replikkene. Når han ikke ser på Fleksnes, spiller Simen i band og hans store idol på musikkfronten er Jonny Cash.

Om "Kvitt eller dobbelt"
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954, Karoline Berg
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900,
info@nrk.no

Les mer: http://www.nrk.no/programmer/tv/kvitt_eller_dobbelt/5602593.html