Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mars 2010 kl 22.10 Fakta på lørdag: Et dukkehus

Dukkehus for voksne

I kveldens dokumentar får vi et innblikk i en verden som viser voksne menneskers fascinasjon for dukkehus i Storbritannia. (Foto: Keo Films)
I kveldens dokumentar får vi et innblikk i en verden som viser voksne menneskers fascinasjon for dukkehus i Storbritannia. (Foto: Keo Films)
Vi får innblikk i en verden som viser voksne menneskers fascinasjon for dukkehus i Storbritannia. Dette er en underholdende film som følger forskjellige typer samlere, fra nybegynneren til veteranen.

Vi møter blant andre Caroline, dronningen av dukkehusverdenen. Alle hennes 44 dukkehus har en spesiell historie bak seg, og Caroline har til og med et dukkehus som er identisk med hennes barndomshjem.

Mandy har samlet på dukkehus i 2 år og bruker 300 pund i måneden på miniatyrmøbler og utstyr til husene. Kevin og Susie på sin side lager dukkehus og har oppnådd stor suksess i rundt om i verden med sine detaljorienterte hus.

Hva er det som driver disse britiske entusiastene til å vie så mye av sin tid til sine dukkehus? er et av spørsmålene som blir stilt i kveldens dokumentar.


Britisk dokumentar fra 2009
Original Tittel: Hello Dollies
Produsert av: Keo Films
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900