Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. juli 2011 kl 22.15 Lov og orden: London


Et skudd fyres av, og et menneske dør. Politiet etterforsker saken der det viser seg at det er en sivil politimann som er drept. De setter søkelyset mot den som ser ut som den skyldige.

Om serien
Dette er den britiske versjonen av den amerikanske suksesserien "Law & Order". Vi følger historiene til to separate, men like viktige grupper som løser kriminalsaker: Politiet som etterforsker kriminalitet i London, og advokatene som reiser tiltale mot gjerningsmennene i retten.

I politiet følger vi østkantmannen Ronnie Brooks, som har begynt å trøstespise i stedet for å drikke alkohol, og den sjarmerende og mer pågående Matt Devlin. Sjefen deres, Natalie Chandler, støtter dem fullt og helt i jobben de gjør.

Når forbryterne er tatt og bevisene er samlet, tar påtalemyndigheten over. Blant dem som kjemper desperat for rettferdighet, møter vi statsadvokatene James Steel og den hardt arbeidende Alesha Phillips. Sjefen for påtalemyndigheten, George Castle, holder dem i ørene og styrer kontoret med stødig hånd

Serieskaperen Dick Wolf har vunnet to Emmy Awards for "Law & Order", som var en av de største seersuksessene i USA.


Britisk krimserie fra 2009. Sesong 1. (2:13)
Originaltittel: Law and Order: UK
Kveldens episode: Unloved
Med Bradley Walsh (Ronnie Brooks), Jamie Bamber (Matt Devlin), Harriet Walter (Natalie Chandler), Ben Daniels (James Steel), Freema Agyeman (Alesha Phillips) og Bill Paterson (George Castle) m.fl.
Kontaktadresse for presse, presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900