Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. november 2001 kl 09.30 V-cup kombinert: V-cupstart, kombinert

Kombinertguttene uten Engen Vik

Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra skisporet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra skisporet. (NRK-foto: Ole Kaland)
I dag er det klart for verdenscupåpning for kombinertguttene. Etter å ha vært sterke i skisporet i alle år, er det i hopp de i år først og fremst må vise forbedret styrke. Da vil vi kanskje få se nordmenn på toppen av seierspallen denne sesongen.

Norges store kombinertvinner gjennom flere år, Bjarte Engen Vik, bestemte seg etter fjorårssesongen for å prioritere familie, og la opp. Dermed er det ungguttene som må ta opp arven etter ham. Kenneth Braathen er kanskje den det retter seg høyest forventninger til i år, ettersom han allerede har bevist at han kan kjempe i toppen.

Kommentatorene på plass
Kombinertsesongen innledes med hopprenn i morgentimene, før deltakerne legger ut på 15 kilometer i langrenn klokken 12.30.

Arne Scheie og Espen Bredesen er på plass i kommentatorboksen i hoppbakken, mens Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen sitter på langrennsstadion i Kuopio. Ekspertkommentator i langrenn, Åge Skinstad, er forhåpentligvis også på plass i Kuopio for å gi seerne all informasjon om hvordan nordmennene ter seg i skisporet.

13 sendinger
På søndag er det klart for den andre øvelsen, kombinert sprint. Her blir det hopprenn om morgenen, og litt senere på dagen legger løperne ut i skisporet til 7,5 kilometer langrenn.

Totalt skal NRK presentere 13 sendinger med kombinertøvelser i årets sesong, og da er ikke øvelsen i OL medregnet. Seerne får følge verdenscupen i kombinert på flere steder, og i år er også kombinert lagt inn i programmet under NM på Ski fra Høydalsmo fra 17. januar til 2. februar.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending fra verdenscupen i kombinert
Kommentatorer: Arne Scheie, Espen Bredesen, Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen og Åge Skinstad.
Pressekontakt Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra skisporet. (NRK-foto: Ole Kaland)