Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. august 2009 kl 20.25 Der fartøy flyte kan

Båtfolket

Dag Lindebjerg sammen med Johan Sande som restaurerer
Dag Lindebjerg sammen med Johan Sande som restaurerer "Nordlys 4". (Foto: NRK)
I kveld er det båtentusiastene vi skal møte. De som enten bygger nytt etter gamle tradisjoner, eller bruker store deler av sitt liv til gjenoppbygging av gamle båter. Vi følger noen av dem i deres daglige strev, og vi blir med når drømmen om sommerseilasen blir en realitet.

Dag Lindebjerg er med når fembøringen "Hildringstimen" til Anders og Sølvi Øgsnes seiler ut Vestfjorden til kyststevnet i Bodø. Underveis treffer han også Johan Sande på "Nordlys 4" på vei til det samme stevnet.

Men ikke alle er like heldige; Karene som i 24 år har jobbet med "Stord1" må nok en gang håpe på at det blir tur neste år.

Om programmet
Dag Lindebjerg kaster loss for en åtte ukers båttur langs kysten. Programlederen ta oss med om bord i båter som alle har, eller har hatt, en viktig betydning for land og folk. Han ror gjennom Finnmark og fisker i Lofoten, Nordsjøen og Hardangerfjorden. Han seiler galeas til Shetland, tar rutebåten i Sognefjorden og bygger båter på Sunnmøre.

Vi får høre historier om et folk som har vært helt avhengig av båt i sitt daglige virke, og som derfor har bygget og utviklet fartøyer gjennom tusener av år.

De åtte programmene har hvert sitt tema: robåter, seilbåter, fiskebåter, passasjerbåter, ferskvannsbåter, fritidsbåter, båtbygging og båtfolket.

Sendt tidligere.


Egenproduksjon fra Program riks, Hordaland fra 2007.
Programleder: Dag Lindebjerg
Prosjektleder: Trond Lillealtern

TV-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf: 815 65 900 info@nrk.no