Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juni 2006 kl 21.05 Agent Cody Banks

Tenåringsagent i jentetrøbbel

Agent Cody Banks (Frankie Muniz) får i oppdrag å bli venner med Natalie Connors (Hilary Duff) (Foto: MGM)
Agent Cody Banks (Frankie Muniz) får i oppdrag å bli venner med Natalie Connors (Hilary Duff) (Foto: MGM)
CIA tar tenåringen Cody Banks under opplæring for å bli venner med klassevenninnen Natalie, og i neste omgang finne ut hvilke skumle saker faren hennes driver med. Men én ting er å avsløre teknologi som kan ødelegge verden, en annen ting – og mye verre for Cody – er å være sammen med jenter.

ERIS er en ond organisasjon som planlegger å styre hele verden. For å greie det ønsker de å benytte oppfinnelsen til dr. Albert Connors, nano-larver som kan spise seg gjennom ethvert objekt. Med et slikt redskap kan USAs militære forsvarssystem ødelegges.

Cody er klønete og sjenert overfor jenter, og at Natalie er veldig vakker gjør det ikke bedre. Cody forelsker seg rett og slett, og risikerer å avsløre både seg selv og oppdraget. Og verdens skjebne henger i en tynn tråd…

Norsk regissør
"Agent Cody Banks" er fredrikstadgutten Harald Zwarts andre Hollywood-film. Den første var "One Night at McCool’s" fra 2001, der han regisserte Matt Dillon, Liv Tyler, Paul Reiser og John Goodman i et forrykende forviklingsdrama. Harald Zwart har sin filmutdannelse fra Amsterdam, og startet med å lage reklamefilmer i England.

I 1998 fikk han sitt første oppdrag som spillefilmregissør, da han sto bak den svenske storfilmen "Hamilton" med Peter Stormare og Lena Olin. Harald Zwart er den første norske regissør som er blitt medlem av Directors Guild of America (DGA).

Amerikansk komedie (2003)
Originaltittel: "Agent Cody Banks"
Med Frankie Muniz (Cody Banks), Hilary Duff (Natalie Connors), Keith David (CIA director), Cynthia Stevenson (Mrs. Banks) og Daniel Roebuck (Mr. Banks)
Regi: Harald Zwart
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900