Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 30. oktober 2008 kl 21.25 Millionær i forkledning

Millionærer er ikke som før

Millionær i forkledning: Vi følger fem forskjellige millionærer, etter hvert i forkledning, i en engelsk dokumentarserie om rikfolk som forsøker å hjelpe andre. (Foto: RDF Int.)
Millionær i forkledning: Vi følger fem forskjellige millionærer, etter hvert i forkledning, i en engelsk dokumentarserie om rikfolk som forsøker å hjelpe andre. (Foto: RDF Int.)
Ben Way er første millionær ut i en engelsk dokumentarserie om rikinger i forkledning. Hver av dem vil gjerne støtte en god sak eller et menneske som trenger det. Men hvordan finne fram til selve hjertesaken?

For å gjøre det uten å bli lagt merke til, iverksettes en dekkoperasjon, identiteter byttes, kledsel endres.

Først ut er Ben Way (26), den unge entrepenøren som allerede har rukket å nå toppen. Og ramlet ned på bånn igjen. For så å krabbet seg opp på nytt. Han har sympati med de unge og vil gjerne hjelpe dem.

Årets gründer
Selv var Ben en vellykket gründer allerede 19 år gammel. Han ble kåret til årets unge entrepenør –Young Entrepeneur of The Year – men så kom dot.com-krasjet og alt raste sammen for Ben. Han har lært litt om livets berg- og dalbane og sitter nå komfortabelt i det igjen.

I første avsnitt av serien tar Ben jobb som frivillig på en ungdomsklubb i bydelen Hackney på Londons østkant. Hvem vet hva som skjer, hvilken ungdom som blir begunstiget og hvorfor?

Alvorlig rike
Også de andre fire millionærene vi møter i ukene framover er alvorlig rike. Så alvorlig rike at de er villig til å kvitte seg med en god slump av sin personlige formue for å komme de mindre heldige til unnsetning.

Vi snakker om titusenvis av pund. Vel å merke pr. millionær.

Mer om serien
Foruten entrepenøren Ben Way fyller millionærene Paul og Ben Williams (far og sønn) hvert sitt avsnitt i serien. Williams jr. tar jobb som frivillig på et hospits for hjemløse. Faren setter i gang en helt ny virksomhet, også den en dekkoperasjon.

De siste rikingene vi følger i denne bolken, er biskopen av Auckland som går i dekning i bydelen Kensington i Liverpool for å leve på velferdsmidler i ti dager, og Emma Harrison som er Storbritannias rikeste kvinnelige gründer. Hva hun finner på, dét kan du selv se senere!

Britisk dokumentarserie (2007)
Originaltittel: The Secret Millionaire, Series 1
Produksjon: RDF International
Kveldens avsnitt: Ben Way
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no