Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. juli 2009 kl 22.15 Dokusommer: Eva Joly - korrupsjonsjegeren

Den "urørlige"

I kveldens dokumentar får vi se en personlig side av Eva Joly, blant annet på hytta i Gol. (Foto: Mechanix Film)
I kveldens dokumentar får vi se en personlig side av Eva Joly, blant annet på hytta i Gol. (Foto: Mechanix Film)
Eva Joly er vår tids "untouchable". Ubestikkelig, sterk og engasjert. Den tidligere korrupsjonsjegeren og nå nyinnvalgte parlamentsmedlemmet i EU har også en privat side. Den får vi se i kveldens dokumentar.

Eva Joly trenger ingen presentasjon, alle kjenner henne, men hva vet vi egentlig om henne? Hennes liv, hennes arbeid og personligheten bak denne kvinnen hvis skjebne er uvanlig. Avisene snakker daglig om hvitvasking av penger, skatteparadiser og storkorrupsjonen i verden.

I åtte år hadde Eva Joly hovedrollen som forhørsdommer under Elf-saken som fikk Frankrikes politiske- og forretningselite til å vakle. Ubestikkelig blir hun fryktet av mange, og hun har like mange fiender som venner.
Utemmet, avskyr hun å avsløre seg.

Dette er første gang hun ønsker å snakke om seg selv og sitt arbeid. Gjennom filmen åpner hun opp, blitt fortrolig og senker skuldrene. Hun gir av seg selv og vi sitter igjen med et sterkt innblikk i mennesket Eva Joly.

Vi følger henne på jobb for Norad i Mali i Afrika. Vi er sammen med Eva på hytta på Gol hvor hun lader opp batteriene, i stillhet og i naturskjønne omgivelser. Vi er med henne tilbake til Justispalasset i Paris hvor hun ikke har været siden Elf-skandalen og til hennes nye familiehus i Bretagne i Frankrike.

Programmet er sendt tidligere.

Norsk dokumentar 2008
Produsert av: Mechanix Film
Regi: Hege Dehli
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900