Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 20. mai 2006 kl 21.05 Niern: Det blir aldri som man har tenkt seg

Drama om kjærlighet og sjalusi

Denne svenske filmen har tre søstre i fokus: Sophia som venter barn med Freddie, Gina som er gift med Roffe og forblir barnløs til tross for iherdige forsøk og Tina som har fått flere barn med den småkriminelle døgenikten Pulver.

Moren Solveig (Bibi Andersson) er overbærende til stede i søstrenes liv. Hun holder aldri opp med å gi uønskede råd, mens faren Tage (Gösta Ekman) er en tilbaketrukket mann som i stillhet ønsker seg et nytt liv.

Etter fødselen sier Sophia (Josefin Nilsson) ja til å spille hovedrollen i et krimdrama på tv. Hun forsikrer Freddie (Jacob Ericksson) at dette ikke vil skape problemer når det gjelder hennes plikter som mor. Men det viser seg snart at tv-jobben krever mer og mer, og hun blir nødt til å bruke moren og søsteren Tina (Cecilia Frode) som barnevakt. Gina (Marie Richardson) på sin side ser med misunnelse på den eldre søsterens biologiske produktivitet, og ekteskapet med Roffe (Peter Dalle) skranter ytterligere.

På samme tid begynner Tage plutselig å jogge – til alles store overraskelse. Senere finner kvinnene i familien ut hva denne interessen for jogging egentlig dreier seg om: han har en mye yngre elskerinne…

I rollen som Pulver møter vi Peter Wahlbeck.

Svensk drama (2000)
Originaltittel: "Det går aldrig som man tänkt sig"
Med: Josefin Nilsson, Marie Richardson, Jacob Ericksson, Bibi Andersson, Gösta Ekman, Peter Dalle
Regi: Måns Herngren, Hannes Holm
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78