Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mars 2004 kl 23.25 Migrapolis: Vintergleder

Vinterglede

Massaru Inage i gang med isskulptur i Frognerparken (Foto: NRK)
Massaru Inage i gang med isskulptur i Frognerparken (Foto: NRK)
Noen elsker snø og is, andre holder seg helst innendørs i vinterhalvåret. I Migrapolis kan du møte noen av dem som gleder seg over vinterens muligheter.

Hvor vanskelig er det egentlig å lage isskulpturer? Reporter Marianne Tveit oppdaget at det slett ikke var enkelt da hun fikk prøve seg. Massaru Inage tok henne med for å lage en utgave av tegnefilmfiguren Nemo i Frognerparken. Selv oppdaget han gleden med å arbeide med is da han var kokk i Japan. Nå er han ute flere ganger om vinteren for å forme slike skulpturer.

Hundespann i Rørostraktene
En gang på 80-tallet var norske Kjetil Reitan på reise i Alaska. I en av landsbyene møtte han Evelyn, som lot seg imponere av nordmannen og ble med ham til Norge. Nå lever de to av å ta med seg turister på hundespann, og stortrives med det. Evelyn kunne ikke tenke seg et byliv. Hun forteller at det er greit et par dager, men så må hun ut i naturen igjen.

Rajan Chelliah i Migrapolis ble med ut på overnattingstur.

Kiting sommer og vinter
Kiting er en raskt voksende sport i Norge. Den går ut på at man henger etter en drage på et brett, og man kan kite både på snø og vann. Stanley Abels elsker kiting, men er skadet for øyeblikket.

Stanley tok med seg reporter Thanh-Tam Ngo til Tønsberg for å prøve. Problemet denne dagen var at det ikke blåste særlig mye, noe som passet bra for reporter Tam, men ikke for proffene.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83