Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. april 2000 kl 22.00 Brennpunkt: Helene kjørte alpint

Brennpunkt: Helene kjørte alpint (ttv)


NRK1 tirsdag 4. april kl 22.00
Brennpunkt: Helene kjørte alpint

Er sikkerheten i alpinanleggene god nok?

Trondheimsjenta Helene Wist Lund hadde som mål å komme med på skilandslaget i alpint, og var svært glad da hun fikk elevplass på skigymnaset i Jarpen i Sverige. 26. januar 1999 kjører Helene nedover løypa i Paradisbakken i Duved, et kjent alpinområde på svensk side. En snøscooter er på vei oppover. Sammenstøtet er så voldsomt at Helene dør på sykehuset dagen etter.

Brennpunkt besøker både Trysilfjellet, Geilo og Oppdal og spør særlig om bruken av snøscooter. Hvor nødvendig er all denne kjøringen i åpningstiden? Overholdes bransjens egne retningslinjer for scooter og prepareringsmaskin? Folk som jobber i anleggene bekrefter at det er en del nesten-ulykker. Gjøres det nok for å unngå alvorlige ulykker i norske alpinanlegg?

Foreldrene til Helene setter et stort spørsmålstegn ved bruken av maskiner i alpinbakkene. Helenes far er Per Lund, leder for alpinkomiteen i Norges skiforbund. Han mener at heiseierne ikke er klar over hva de risikerer med snøscootere og tråkkemaskiner blant publikum i bakkene.

NRK1 tirsdag kl 22.00

Bilde
Helene Wist Lund døde etter en ulykke i et svensk alpinområde

Produsert av NRK Trøndelag
Programansvarlig Tore Rosshaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83