Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. februar 2000 kl 21.00 Fun

Fun (t)

NRK2 fredag 4. februar kl 21.00
Fun

\"Fun\" handler om to tenåringsjenter som drifter av gårde i livet uten mål, mening og grenser. Det hele ender i en stor tragedie; bare for moro skyld dreper de en gammel, søt dame.

I et øde forstads-virvar av motorveier, fast-food og ferdighus, møtes to tenåringsjenter en morgen. De blir raskt venner og deler sine innerste hemmeligheter. Senere den ettermiddagen dreper de en gammel dame - \"bare for gøy\".
John (William R. Moses), journalist i \"Morgendagens Tidsskrift\", intervjuer jentene i fengselet, og står overfor den vanskelige utfordringen å få noe fornuftig ut av den meningsløse forbrytelsen. Fengselsrådgiveren Jane (Leslie Hope) har som oppgave å evaluere jentene og bryte ned barrierene som hindrer dem i å uttrykke anger i forhold til det de har gjort.
Bonnie (Alicia Witt) og Hillary (Renée Humphrey), 14 og 15 år, nekter å endre sitt standpunkt om at de begikk mordet bare for moro skyld, og utfordrer sine voksne utspørrere til å forsvare det samfunnet som så langt verken har tilbudt dem forståelse, kjærlighet eller mulighet til å uttrykke seg.
Filmen bygger på et skuespill av James Bosley, som også skrev filmmanuset. Han tilbyr sine tilløp til svar underveis, men skåner oss for den ene altomfattende forklaringen.

Alicia Witt
Hennes første prestasjon var at hun begynte å snakke en måned gammel. Da hun var et halvt år gammel kunne hun lese og da hun var sju fikk hun en rolle i David Lynch\'s spillefilm \"Dune\". Hun har aldri gått på skole, men fikk undervisning hjemme hos sine foreldre i Worchester, Massachusetts. Etter å ha tatt High School-eksamen og vunnet 16 priser for sitt piano-spill, dro hun til Los Angeles for å få fart på skuespillerkarrieren.

Renée Humphrey
er utdannet ved American Conservatory Theatre i San Francisco. Etter endt utdannelse dro hun til Los Angeles hvor hun fikk en rolle etter to uker. Så fulgte roller i tv-serier som \"The Commish\" og \"In the Heat of the Night\". Sin første filmrolle fikk hun i Streetwise hvor hun spilte mot C. Thomas Howell.

Filmen fikk terningkast 5 av Dagbladet i 1997.

NRK2 fredag kl. 21.00
Tidligere sendt NRK2 30.07.99

Billedtekst:
Bonnie og Hillary er tenåringsjenter uten mål og mening med livet i filmen \"Fun\".

NRK1 fredag kl 21.00

Film - innkjøpt
Amerikansk spillefilm fra 1994
Originaltittel: Fun
Regi: Rafal Zielinski
I hovedrollene: Alicia Witt, Renée Humphrey, William R. Moses, Leslie Hope og Ania Suli
Pressekontakt, Fjernsynset informasjonsavdeling; Hilde Ljøen, tl. 23 04 72 36