Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. juni 2013 kl 20.45 Fader Brown

Ulykke eller drap?


En av landsbyens kvinner er funnet død i et vann, og politiet konkluderer raskt med at det var en tragisk ulykke. Men den elskelige fader Brown føler at det er noe som ikke stemmer.

Anne-Marie Adams var en teateramatør med et kjent alkoholproblem. Politiinspektør Valentine går ut fra at hun har vært så beruset at hun har tippet uti vannet. Landsbypresten tar derimot ikke lang tid på å påvise at det dreier seg om et mord.

Det skal også vise seg at det er nok av mistenkte. Da familien bestemmer seg for å sette opp Anne-Maries siste forestilling for å ære hennes minne, skjer det ting som setter fader Brown på sporet av sannheten.

Om serien
BBC-serien om fader Brown er basert på G.K. Chestertons kriminalromaner med handling fra landsbygda i England på 50-tallet. Fader Brown er en god mann, og en ypperlig detektiv.

I hver episode av serien løser den katolske landsbypresten mysteriene på sin egen måte, med en god porsjon menneskekunnskap og intuisjon. Han er er ingen klassisk etterforsker, men avslører kriminalgåtene ved å søke sannheten dypt inne i sjelen til dem som er involvert.

I «Fader Brown» fortelles historiene med humor, medfølelse og en god dose dramatikk. Landskapet der handlingen finner sted er herlig britisk, med gamle hus, hemmelige hager, markedsplasser og gamle togstasjoner, alt pakket inn i vakre, landlige omgivelser.

"Sjarmerende" og "TV-nostalgi på sitt beste", skrev britisk presse da serien hadde premiere på BBC1 i januar 2013.

Britisk dramaserie i 10 deler
Basert på G.K. Chestertons bøker
Originaltittel: Father Brown
Produsert av BBC (2013)
Med: Mark Willliams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll m.fl.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl/ 92403873
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice/ 815 65 900