Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. juli 2001 kl 18.30 Gud og kvarmann: Samtalar om tru og liv

Den tunge veien mot et rusfritt liv

Programleder Arild Sondre Sekse har invitert ekteparet Kjetil og Lisbeth Mørch til en samtale om tro og liv i dette fjerde programmet i serien
Programleder Arild Sondre Sekse har invitert ekteparet Kjetil og Lisbeth Mørch til en samtale om tro og liv i dette fjerde programmet i serien "Gud og kvarmann". (Foto: Marit Hommedal)
Som ung narkoman livnærte Kjetil Mørch seg som biltyv. Han gikk ut og inn av fengslet og satt inne i til sammen tre år. Etter å ha sonet en dom i Sverige, traff han den vakre og festglade Lisbeth, som han senere giftet seg med. For begge skulle møtet med et evangeliesenters rusarbeid bety starten på et nytt og bedre liv.

Programleder Arild Sondre Sekse har invitert ekteparet Kjetil og Lisbeth Mørch til en samtale om tro og liv i dette fjerde programmet i serien "Gud og kvarmann".

I dag er Kjetil helt rusfri og miljøarbeider blant innvandrere. I programmet forteller han åpent om årene i narkotikaens grep og om forholdet til familien og kona Lisbeth.

"Feil venner"
Fram til han var 14 år var han en skoleflink gutt med fotball som den store fritidsinteressen. Det var da han flyttet fra Hokksund til Mjøndalen at han fikk kontakt med det han kaller "feil venner" tilknyttet den lokale puben. Fra "uskyldig" hasjrøyking var veien kort til sterkere stoffer som amfetamin og heroin. Det kunne gå flere døgn med festing uten søvn, helt til hjerne og kropp var totalt utslitt.

Midt i all rusen lengtet Kjetil etter et normalt liv med kone og unger. Lisbeth traff han utenfor puben i Mjøndalen. Hun var ikke narkoman, men hun var glad i fest og likte å slå seg løs i helgene. I programmet forteller hun om den lange, tøffe kampen for å få Kjetil ut av narkotikahelvetet. Hun forteller også hvordan hun som ikke-troende og Kjetil, som aldri har benektet sin tro på Jesus, ble frelst ved et evangeliesenter. Senteret driver kristenbasert arbeid blant rusmismisbrukere. Vi får høre hva Jesus og kristendommen har betydd for dem begge på den lange og vonde veien mot et nytt og bedre liv.

Vi får også høre Lisbeth Mørch synge vakre folkesanger i programmet.

Om serien
Fra nydelige, rustikke "Galleri Nygaten 7" i Bergen inviterer programleder Arild Sondre Sekse til en samtale om tro og liv. I seks programmer i høst møter vi interessante personer med erfaringer og meningers mot om dette temaet.

- Vi har lagt vekt på å invitere forskjellige samtalepartnere som tror på Gud, og som har en kirkelig tilhørighet, sier Arild Sondre Sekse. Han synes galleriet er en fantastisk ramme som gir et "eksistensielt" preg på programmet. I hvert program kan vi også glede oss over vakker musikk og sang.

Egenprodusert samtaleserie i seks deler fra NRK Hordaland
Produsent: Lars Chr. Wallace
Programleder: Arild Sondre Sekse
Prosjektleder: Ole Bjørn Kringstad
E-post: gudogkvarmann@nrk.no
Pressekontakt:Anna-Marie Normann , tlf 23 04 78 53

Se også:
http://www3.nrk.no/distrikt/hordaland/riksprogram/206365.html

Bilde
Programleder Arild Sondre Sekse har invitert ekteparet Kjetil og Lisbeth Mørch til en samtale om tro og liv i dette fjerde programmet i serien "Gud og kvarmann". (Foto: Marit Hommedal)


LENKER
  • Gud og kvarmann