Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. desember 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Valgkamp og ekteskapsproblemer

Det oppstår knute på tråden mellom Charley og hans amorøse kone Marietta. Det vil si, denne gangen er det Charley som blir observert in flagranti med frøken Winters, Abigails lærer.

I virkeligheten har nok ikke situasjonen vært så kompromitterende som vi spontant kan få inntrykk av. Charley har bare hjulpet frøken Winters med visse skatteproblemer.

I mellomtiden har oberst Battersby og hans ambisiøse kone tatt en del skitne triks i bruk for å sikre plassen i landbrukskomiteen. Pop og Ma er iherdige politiske motstandere av obersten og søker blant annet støtte hos en gruppe sigøynere.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 1)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.

Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36 / 95 70 11 47