Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. november 2011 kl 19.45 Underveis

Første jul som fri mann


Hieu Teu opplevde en voldsom kulturkollisjon da han kom til Norge fra Vietnam. Han oppsøkte kriminelle miljø, ble en av Oslos gjengledere og havnet i fengsel. Men nå kan han forberede det han kaller "sin første jul i frihet".

Hieus onkel hadde mye kontakt med ham da Hieu vurderte å gjennomføre en hevnaksjon. Denne kontakten førte til slutt til at Hieu ble kristen. Og i denne utgaven av "Underveis" forteller han om forandringen som oppsto i kjølvannet av det.

Valgte kjærligheten
Etter at han hadde sonet ferdig fengselsstraffen, begynte han på en utdannelse som kokk ved Østerbo videregående skole i Halden. Nå ønsker han å åpne et spisested for seg selv. Med pengene han tjener vil han realisere drømmen om å starte et rusbehandlingssted i Vietnam.

I "Underveis" forteller Hieu om hvordan han måtte velge, etter et langt liv som kriminell.
- Jeg valgte kjærligheten og et fredelig liv. Jeg hadde masse penger men ingen fred i hjertet. Nå er jeg klar for min første jul som fri mann, sier han.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah , mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900