Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. mars 2004 kl 20.55 Mekong - alle elvers mor

På Mekong til Angkor Wat

Veldedighetskonsert i Angkor Wat – Røde Kors, SOS Barnebyer og ofrene for landminer har engasjert José Carreras til å synge. (Foto: DR)
Veldedighetskonsert i Angkor Wat – Røde Kors, SOS Barnebyer og ofrene for landminer har engasjert José Carreras til å synge. (Foto: DR)
Tidlig i 1860-årene kjempet en fransk ekspedisjon seg framover i Kambodjas uendelige jungel. Franskmennene nådde en lysning i jungelen og sto framfor tempelområdet Angkor Wat, som hadde vært forlatt i 500 år.

Vi gjør strandhugg langs Mekongflodens bredder, og i siste del av denne danske dokumentarserien besøker vi den gamle tempelbyen som ble glemt da siamesiske styrker inntok byen Angkor (i dag Siem Reap) og bortførte befolkningen som slaver.

Khmer-kongene
Tempelområdet Angkor Wat er uten sidestykke i Sørøst-Asia og blant de mest fantastiske arkitektoniske verker i verden. Det ble bygget under Khmer-kongenes tid som strakte seg fra det 9. århundret e. Kr. til det 14. Riket utbredde seg fra Kina og helt opp til Bengalbukta.

Kunsten og arkitekturen i Angkor Wat viser tydelig indisk påvirkning, og grunnplanen uttrykker det buddhistiske univers.

Innkjøpt dansk program
Originaltittel: Destination Mekong – Vandenes Moder
Regi: Peter Wath
Produksjon: DR
Kontaktperson i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57