Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. desember 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Dannis problem

Danni (Roxane Wilson) er i konflikt med den nye sjefen sin, og vurderer å forlate politiagentene for godt (Foto: Beyond Distr.)
Danni (Roxane Wilson) er i konflikt med den nye sjefen sin, og vurderer å forlate politiagentene for godt (Foto: Beyond Distr.)
Harris fortsetter jakten på narkoleverandøren Rawlinson, og han vil bruke den unge jenta Macy som lokkemat. Hun jobber nemlig i Rawlinsons videobutikk, der mye av handelen foregår.

Danni sørger for at Macy får immunitet og observerer når Chris går "undercover" i videobutikken. Macy og Chris blir svært gode venner, og et resultat er at de får Steve Sinclair unna handelen for å få Rawlinson selv på banen.

Taus
Dessverre kommer Steve tilbake og truer Macy. I sinne røper hun at Chris er politiagent. Danni sier ikke noe om avsløringen til Harris, for å beskytte Macy og hennes avtale om immunitet.

Danni går for langt, og kommer i konflikt med Harris. Han sparker henne fra jobben som politiagent, men trekker det tilbake.

Det er likevel for sent. Danni har fått nok.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen helt til hun selv valgte å gå av for å begynne et nytt liv. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til en ny sjef og nye samarbeidspartnere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57