Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. februar 2013 kl 22.30 Migrapolis: Min last

Lystens slaver


Mennesket rives mellom fornuft og følelser. De fleste av oss har god kontroll, men for enkelte kan det være tøft å vite når det er lurt å si stopp.

36 år gamle Laila Mjeldheim var opptatt av å erobre og bli erobret. Hun var sexavhengig, men er det ikke lenger. - Jeg var besatt av å få bekreftelse og spilte mye på sex. Det fikk meg til føle meg bra. Men innerst inne var jeg utrygg og redd. - Jeg hoppet fra ett forhold til et annet, og jeg forstod ikke hvorfor jeg aldri fikk det til.

Laila jobber som daglig leder i et salgsfirma. Ved siden av studerer hun «addiktologi» slik at hun nå kan bruke sin erfaring til å hjelpe andre som sliter med det samme som hun gjorde.

En krone her og hundre kroner der
For Nicolai Isaksen er det vondt å oppleve at han ikke kan kjøre datteren til ulike gjøremål i hverdagen. Han har nemlig spilt bort pengene han hadde spart til å ta lappen. Nicolais spilleproblemer kostet ham både jobb og samboerskap. Han hadde studert salg og service i varehandelen i tre år. Så måtte han avbryte utdanningen fordi han ikke fungerte i hverdagen. Nikolai er nå avhengig av sosialhjelp, og det er det offentlige som forvalter økonomien hans.

En ny start
Nå tar han tak i spilleavhengigheten sin ved å snakke åpent om den. Nå i det nye året vil han prøve å skaffe seg nye bekjentskaper på fotballbanen. Målet hans er å fullføre utdanningen og bli butikksjef.

-Jeg gjør en pakt med seerne i dette programmet, og da blir det flaut om jeg skulle begynne å spille igjen, sier han. Det er mitt nyttårsfortsett.

Egenproduksjon, 2012.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside www.nrk.no/migrapolis


LENKER
  • www.nrk.no/migrapolis