Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. november 2004 kl 18.00 Linus i Svingen

FK Svingen trenger hjelp

Linus (Jakob Borgen), Åsa (Ina Svenningdal) og Nure (Sebastian Warholm) spiller på FK Svingen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Linus (Jakob Borgen), Åsa (Ina Svenningdal) og Nure (Sebastian Warholm) spiller på FK Svingen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Biggen er treneren til Svingens fotballag. Mens de rydder etter en kamp, oppdager han at en av fotballene er borte. Åsa forteller at Bølle har sparket den opp på taket. Biggen klatrer opp langs takrennen for å hente ballen. Plutselig løsner den, og Biggen faller.

Biggen brekker beinet og havner på sykehus. Da Linus og Åsa besøker ham på sykehuset, forteller han at han er nødt til å bli der en liten stund. Det betyr at de må finne en annen trener til han blir skrevet ut.

Marvin bestemmer seg for at han vil trene FK Svingen mens Biggen er syk, men Linus og Åsa er ganske bekymret for hvordan det kommer til å gå. Riktignok er Marvin en veldig ivrig trener, men han legger ikke opp spillet på den måten som er best for laget.

Til slutt må Linus si ham opp, og FK Svingen starter jakten på ny trener.

Om serien
NRKs nye, egenproduserte familieserie, Linus i Svingen, handler om de små, viktige tingene i livet. Det er en positiv stemning i serien, og målet er på en varm og humoristisk måte å formidle gode verdier til seerne.

I løpet av seks episoder blir vi bedre med Linus og hans tre bestevenner Nure, Åsa og Akaya.

Linus (Jakob Borgen) bor sammen med lillesøster Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck) og pappa Marvin (Anders Mordal) som er god kompis med Linus og vennene hans. Linus er glad i å spille fotball. Sammen med Nure, Åsa og Akaya kaster han seg ut i et nytt eventyr i hver episode. Vi følger barna blant annet på fotballbanen, i skogen og ved elven.

Nure (Sebastian Warholm) har en svært overbeskyttende mamma som heter Grete (Turid Gunnes). Hun passer godt på at han til enhver tid er sikret mot skader. Men det er ikke alltid det hjelper.

Åsa (Ina Svenningdal) er fotballjenta som er mer opptatt av det guttene driver med enn å være en jålete jente. Faren hennes Biggen (Fridtjov Såheim) driver den lokale bensinstasjonen.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og Ungdom
I rollene: Jakob Borgen, Sebastian Warholm, Ina Svenningdal, Yvonne Johnsrud, Anders Mordal, Benedikte Lindbeck, Fridtjov Såheim, Turid Gunnes og Mia Daniels.
Manusforfatter: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer