Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. mars 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Antikviteter fra hele landet

Antikvitetsekspert Stine Woxman, programleder Kjell Fuglehaug og reisekokk Frode Aga drar på antikvitetsjakt rundt i hele landet (Foto: Trond Lillealtern)
Antikvitetsekspert Stine Woxman, programleder Kjell Fuglehaug og reisekokk Frode Aga drar på antikvitetsjakt rundt i hele landet (Foto: Trond Lillealtern)
I "Fra loft til kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman samt en gammel kjenning, mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer reiser de tre rundt i hele landet på jakt etter antikviteter. I fem programmer blir det auksjon, og publikum inviteres til å være med å by.

I løpet av serien stopper Kjell, Stine og Frode i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Drammen. Mannskoret "Arme riddere" varter opp med originalskrevet musikk, og kommentarene blir lest av Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag".

Stine Woxman er seriens antikvitetsekspert og et nytt bekjentskap for seerne. Hun vil helst omtales som skraphandler ettersom hun er oppvokst i en skraphandlerfamilie og er fjerde generasjon med skraphandlerbevilgning. Opprinnelig er hun utdannet barnevernspedagog, men har de siste 15 årene drevet egen antikvitetsbutikk i Bærum.

- Men er det ikke råflott å ha med seg egen kokk på turen, Kjell Fuglehaug? – Når vi tar oss inn på loftet eller kjellere til folk, kan det ofte bli lange dager, og derfor har vi tatt med egen reisekokk som kan lage mat til oss, sier programlederen. - Frode Aga er et funn i så måte, og ettersom han denne gangen må skaffe råvarene selv, kan jeg love seerne lystige scener ut over våren når Aga skal jakte på både hjort, ender og ikke minst kujur, sier Kjell Fuglehaug.

Første program
Kveldens program kommer fra Selje i Nordfjord. Der besøker Kjell, Stine og Frode loftet på gården til Turid og Olav Lesto. Denne gården kjøpte de av en slektning for 12 år siden, og loftet inneholder massevis av antikviteter og rariteter som tidligere eiere har stuet vekk gjennom mange år. Sendningskurver, tomling, lysestaker, vevde tepper, nøstepinne og båndvever er noen av gjenstandene som blir omtalt i programmet.

Frode Aga varter opp med fiskesuppe, og i kveldens auksjon kan publikum by på en kommode med vaskefat.

Neste tirsdag drar våre venner til Ekeberg i Oslo.

Egenprodusert underholdning fra NRK Program Riks Bergen
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Tips kan sendes til fraloftogkjeller@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83