Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. oktober 2005 kl 12.10 Drømmefanger: En bønn for Moldova

Sterk gudstjeneste i Moldova

Gudstjenesten fant sted i friluft. (Foto: NRK)
Gudstjenesten fant sted i friluft. (Foto: NRK)
Som en del av tv-aksjonen Drømmefanger, som i år handler om hjelp til voldsutsatte kvinner, ble det i september arrangert en forbønnsgudstjeneste i samarbeid med Moldovas egen russisk-ortodokse kirke. I dag kan du se gudstjenesten, som inneholder både vakker sang og sterke historier.

Gudstjenesten fant sted i hovedstaden Chisinau hvor folk gikk i forbønn for sitt land og dets store problem med kvinnehandel, også kalt "trafficking". Moldova er rangert som Europas fattigste land, og mange av kvinnene på det europeiske prostitusjonsmarkedet kommer herfra.

Fra Norge deltok prost Trond Bakkevik, mens folkemusiker Åsne Valland Nordli sang tradisjonelle og religiøse norske folketoner. Moldovske Tamarica Costrichi (12) synger sammen med et barnekor fra skolen sin. Hun er svært kjent i hjemlandet.

Vi får også høre historien til et av Moldovas ofre for trafficking, Stella Enachii. Hun ble fristet til å reise til Italia av en mannlig venn av familien, og ble lovet jobb med god lønn. Planen var å komme tilbake og ha råd til å skaffe et sted å bo for seg og datteren. I stedet havnet hun sammen med mange andre unge kvinner innelåst i en kjeller i Albania, fullstendig overlatt til pengegriske menneskehandlere.

Egenprodusert overføring (2005)
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Les mer