Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. januar 2003 kl 20.10 Idrettsgalla 2002

Heltene hylles i Hamar

Dan Børge Akerø ønsker velkommen til Idrettsgalla 2002 i Hamar OL-amfi. (NRK-foto:Anne Liv Ekroll)
Dan Børge Akerø ønsker velkommen til Idrettsgalla 2002 i Hamar OL-amfi. (NRK-foto:Anne Liv Ekroll)
De beste norske idrettsprestasjonene i året som gikk blir hyllet i Hamar OL-amfi når programleder Dan Børge Akerø inviterer til Idrettsgalla 2002. Norske og internasjonale toppartister stiller opp for å kaste glans over idrettsheltene våre.

Idrettsgallaen ble arrangert for første gang i 2002, og nå er det igjen tid for å se tilbake på de sportslige høydepunktene i året som gikk. Her samles hele eliten av norske idrettsfolk - noen som nominerte, andre som prisutdelere og mange for å overvære showet.

Kjente artistnavn
Håkan Hellström.
Håkan Hellström.
En rekke kjente sangartister opptrer, både fra Norge og fra utlandet. Den svenske rockhelten Håkan Hellström, som har herjet hitlistene i Norge og Sverige i det siste med albumet ”Det är så jag säger det”, tar med seg sitt energiske show til Hamar. Også hans landskvinne Robin Carlsson, med artistnavnet Robyn, stiller opp. 23 år gamle Robyn har allerede vært stjerne i syv år, og er ute med sin tredje plate.

Fra Danmark kommer soulpop-dronningen Hanne Boel. Den amerikanske sangstjernen Randy Crawford og den norske gruppa Lava opptrer sammen, slik de gjorde med stor suksess i en årrekke på 80-tallet.

Bjørn Eidsvåg topper salgslistene med sin nye plate ”Tålt”, der han har fått med seg svenske Lisa Nilsson. Begge to kommer til Hamar OL-amfi.

Fra litt fjernere strøk kommer Mario Frangoulis. Den greske tenoren har både klassiske arier og moderne rockeballader på repertoaret. På Hamar vil han synge fra sin nylig utgitte plate ”Sometimes I Dream”.

Priser i 16 kategorier
I Idrettsgalla 2002 konkurrerer årets beste norske utøvere om priser i 16 ulike kategorier. I tillegg til klasser som styrke, konsentrasjon og kondisjon, deles det blant annet ut pris til beste nykommer, beste comeback, årets forbilde, årets lag og årets trener. Årets navn blir avgjort av en folkejury, mens utøvernes pris blir tildelt av de aktive selv. Nytt av året er en pris til beste funksjonshemmede idrettsutøver, samt en fotopris kåret av en egen jury.

Direktesending fra Hamar OL-amfi
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Ivar Ragne Jenssen
Regi: John Andreassen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Samleside på nrk.no 
  • Liste over nominerte