Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. mars 2005 kl 21.30 Ørnen

Jakten på menneskehandlerne

Litauiske Sonata (MalgorzataPieczynska, t.v.) selger østeuropeiske kvinner til prostitusjon i vestlige land. Her sammen med Monica (Hilda Lundgren). (Foto: Joakim Strömholm, SVT)
Litauiske Sonata (MalgorzataPieczynska, t.v.) selger østeuropeiske kvinner til prostitusjon i vestlige land. Her sammen med Monica (Hilda Lundgren). (Foto: Joakim Strömholm, SVT)
Marie og Hallgrim er i Sverige, der de deltar i en konferanse om kvinnehandel. Hallgrim er dypt indignert over hvor lite som gjøres for å stoppe bakmennene som selger jenter til Europas bordeller. Det setter han seg fore å gjøre noe med.

Hele natten bruker Hallgrim på å pløye gjennom rapportene om menneskehandelens forgreininger i Skandinavia. En av bakmennene viser seg å være en kvinne, den litauiske Sonata. Han oppdager også at Elena, som flyktet fra babyen sin på sykehuset, er en av jentene i Sonatas stall.

Elena er nå på jobb i Sverige for sin brutale hallik, Lille-John. De blir tett overvåket av Hallgrim og hans team i den særskilte etterforskningsgruppen. De etterforsker også en kjent forretningsmann som mistenkes for å være Sonatas danske forbindelse.

Samtidig får Hallgrim vite at familien til den drepte kosovoalbaneren Agimi har utlovet en dusør til den som dreper ham. Det tar han meget avslappet. Derimot strever han med å finne melodien med Marie, som han ikke riktig greier å bli klok på.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action.

Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er Sven Clausen, som har hatt ansvaret for suksesser som "Krøniken","Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 7
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside