Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. juli 1999 kl 20.05 Bli med på Antikktorget

Bli med på Antikktorget (ttv)


NRK1 onsdag 28. juli kl 20.05
Bli med på Antikktorget (5:6)

Sølv i skuffer og skap

Et tema i kveldens \"Bli med på Antikktorget\" er sølv. NRKs innleide sølvekspert, Hans Johan Storesund, var vel den eksperten som fikk det mest travelt under opptakene av serien.
- Det må ligge mye sølv i skuffer og skap i de tusen hjem, for en av de mest travle ekspertene ble Hans Johan Storesund som vet det meste om sølv, forteller prosjektleder Mette Janson i NRK.
Hans Johan Storesund er til daglig universitetsmann, men utenfor arbeidstiden er det sølv for alle penga.

Fra Kina
Vi får også en vurdering av en artig gjenstand fra Kina. Ekspert Monika Pollan Thowsen fikk en kinesisk figur i fanget, som hadde stått i et skap i mange år. Hva er det for noe?
Sjøfolk og turister har tatt med seg mange rare gjesntander fra sine reiser, blant annet fra Kina. Noe av det får du se i kveld.

Om serien
Hva er det du egentlig har på loftet eller i en krok i stua? Hvor gammelt er det? Kanskje det har en verdi som gjør at du bør høyne hjemforsikringen? Kanskje det er en fantastisk historie bak antikviteten som bare en ekspert kan vite? Masse mennesker har strømmet til Vestkanttorget for å bli med i programmet og la våre eksperter vurdere sine gjenstander. Her blir det mange morsomme historier og overraskelser for både den som er i ruta og den som sitter i stua.
- Dette er både underholdende og lærerikt, sier prosjektleder Mette Janson.
Vestkanttorgets myldrende lørdagsaktivitet blant allehånde boder og selgere av \"brukt og antikt\" er bakteppet når NRK inntar et hjørne av denne plassen på Majorstuen i Oslo.

Eksperter på alle områder
På Vestkanttorget vil det være eksperter på sølvsaker, kinesisk og europeisk porselen, glassgjenstander, bondeantikviteter, byantikviteter, messing og tinn, dukker, leketøy, bamser, maritime gjenstander også videre - her vil ekspertene innen alle disse områdene være tilstede.
Omviser er Ruth Wærdahl Wesenlund, som selv er ekspert på dukker. Hun er en lidenskapelig dukkesamler og har et \"helt hav\" av dukker i hjemmet sitt.

NRK1 onsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
Monika Pollan Thowsen (t.h.) vurderer en kinesisk figur.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Ruth Wærdahl Wesenlund
Prosjektleder: Mette Janson, 23 04 75 14
e-post: antikktorget@nrk.no