Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 9. desember 2011 kl 21.35 Film: Illusjonisten

Magi, makt og kjærlighet

Edward Norton og Jessica Biel i
Edward Norton og Jessica Biel i"Illusjonisten". (Foto: Nordisk Film)
Magi, romantikk og politikk forenes i dramaet "Illusjonisten", der handlingen er lagt til Wien rundt år 1900. En magiker som elsker en kvinne langt over sin stand, bruker sine ekstraordinære evner i kampen mot rivalen – som er landets kronprins.

Magikeren Eisenheim (Edward Norton) imponerer publikum med sitt forbløffende show i Wien rundt århundreskiftet. Ryktet om hans utrolige illusjoner sprer seg helt opp til landets øverste ledelse.

Som ung gutt forelsket Eisenheim seg i den vakre og gåtefulle adelsjenta Sophie (Jessica Biel). Men det var utenkelig at han, som sønn av en snekker, kunne gifte seg med datteren til en hertug og forbindelsen ble avbrutt.

Forlovet med kronprinsen
Under en forestilling møtes barndomskjærestene igjen. Nå er Sophie forlovet med den sjalu og voldelige kronprins Leopold (Rufus Sewell), som legger Eisenheim for hat.

Kronprinsen er fast bestemt på å stanse Eisenheim, og gir politisjef Uhl (Paul Giamatti) ordre om å avsløre magikeren som en bløffmaker. Og mens Uhl utrettelig leter etter knepene bak illusjonene, forbereder Eisenheim sin største forestilling så langt.

"Illusjonisten" ble jevnt over meget godt mottatt av filmanmelderne. Filmen bygger på en novelle av den prisbelønte forfatteren Steven Millhauser. Selv om handlingen foregår i Wien, er innspillingen gjort i Praha for å oppnå den tidsriktige koloritten.

Amerikansk drama fra 2006
Originaltittel: The Illusionist
Regi: Neil Burger
Med Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900