Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. februar 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Wien

Wien, Wien, nur du allein

Med Ian Wright til Wien. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Med Ian Wright til Wien. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
En uke til ende tilbringer Ian Wright i Wien. Han tar oss med til kafeenes, vinhusenes, dansensog musikkens, slottenes og arkitekturens by.

Et stykke bakenfor den praktfulle Stephansdomen besøker Ian bygården Mozart bodde i. I Habsburgernes prangende slott utforsker han krypten der mange av kongefamiliens medlemmer ligger, beundrer kronjuvelene med bl.a. den største smaragd i verden og forundrer seg over de mange relikviene, f.eks. Johannes døperens tann.

Wien er også kirkegårdenes by, med ikke mindre enn 2,5 millioner graver, blant dem graven til Brahms, Schubert, Beethoven. Også Mozart hviler i Wien, men han døde som en ruinert mann og ble lagt i en massegrav.

Freud-museet
Et besøk i Freud-museet og en prøvesitting i venterommet til den store psykoanalytikeren, hører med når Ian er i Wien. Deretter tar han turen utenfor byen til Mauthausen. Landets fortid med svært nære bånd til Tyskland gav seg spesielle utslag under siste verdenskrig, og i Østerrike er Mauthausen synonymt med konsentrasjonsleirer. Uttallige tusen mennesker ble her enten skutt, slått, sultet eller gasset i hjel. Ian snakker med overlevende fra dette helvetet.

En tur på Donau og til Salzburg unner Ian seg til slutt, før han sier farvel til hovedstaden – som gjest på et skikkelig Wiener-ball!

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57