Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. mai 2007 kl 21.30 Niern: Piknik ved Hanging Rock

Sporløst forsvunnet

Tre skoleelever og en lærer forsvinner på mystisk vis under en utflukt. Foto: South Australian Film Corp.
Tre skoleelever og en lærer forsvinner på mystisk vis under en utflukt. Foto: South Australian Film Corp.
På Valentinerdagen i 1900 drar en skoleklasse med jenter på dagstur til Hanging Rock, et hellig sted for den australske urbefolkningen. Tre av jentene og en av lærerne kommer aldri tilbake fra utflukten.

"Piknik ved Hanging Rock" er en liten grøsser av en film preget av kløften mellom den australske urbefolkningen og nybyggerne som kom til landet. Filmen er basert på en roman av Joan Lindsay som har hintet om at den er basert på en sann historie.

Målet for utflukten til skoleklassen er Hanging Rock, et slående vakkert naturmonument preget av mystikk. Miranda, Irma, Marion og Edith får lov til å klatre på den store steinformasjonen alene, mens de andre slår seg ned og har piknik litt lenger borte.

Slitne etter turen sovner de fire jentene på steinen. Etter en liten stund vandrer tre av de eldste som i drømme inn i en kløft i steinen og kommer ikke tilbake. Hysterisk løper Edith tilbake til mattelæreren Greta McCraw som drar for å lete. Hverken hun eller de andre jentene kommer tilbake.

Filmen er sendt tidligere

Australsk mysteriedrama 1975
Produsert av: South Australian Film corp.
Regi: Peter Weir
Manus: Cliff Green
I rollene: Rachel Gray (Mrs. Appleyard), Vivean Gray (Miss McCraw), Helen Morse (Mademoiselle de Poitiers), Karen Robson (Irma), Jane Vallis (Marion), Christine Schuler (Edith).
Pressekontakt: Sidsel Linden
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900info@nrk.no