Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. november 1999 kl 20.10 Menneskekroppen: Hvordan ble serien laget

Menneskekroppen: Hvordan ble serien lage


NRK1 mandag 15. november kl 20.10
Menneskekroppen (8:8): Hvordan ble serien laget

Nye kamerateknikker tatt i bruk

Den unike og spennende reisen inn i menneskekroppen avsluttes i kveld med et program om hvordan BBC-serien ble til. En rekke nye, avanserte kamerateknikker ble tatt i bruk for å avsløre den mysteriøse dannelsen av kroppen vår.
\"Menneskekroppen\" (The Human Body) er den meste ambisiøse og omfangsrike biologiserien som noen gang er laget.
Filmteamet legger ikke skjul på at den største og vanskeligste scenen å organisere i hele serien var åpningsbildet - \"livets gang\". I sekvensen, som viser hvordan tiden rammer oss alle, panorerer kameraet over 100 mennesker fra 0 til 100 år i en skog i Surrey.
Kamerateknikker, som er spesielt utviklet for serien, viser i forbløffende detaljer hvordan menneskekroppen arbeider på livsreisen fra unnfangelse til død. Serien viser unike bilder av befruktningsøyeblikket, fosteret i livmoren, hår som vokser, tenner som bryter fram og det indre øre.
Vi får se hvordan filmteamet oppfant et system som overførte medisinske skannerbilder til tredimensjonale bilder fra innsiden av kroppen, som fosteret i livmoren og vår hjerneaktivitet.
Det blir også gjensyn med en av seriens mest fornøyelige sekvenser når vår guide på reisen, professor Robert Winston, svømmer under vann sammen med flere babyer for å vise deres spesielle dykkerrefleks. 30 mennesker, 12 timer og flere typer undervannskameraer og lysutstyr ble brukt for å fange sekvensen som i filmen varer i fem minutter.
Norsk kommentar er ved Trond-Viggo Torgersen.

NRK1 mandag kl 20.10

Bilde (Via Scanpix/Internett)
I det siste programmet får vi se hvordan den fascinerende serien om menneskekroppen ble til. Bildet viser opptak fra den fornøyelige sekvensen med babysvømming.

Dokumentarserie fra BBC i åtte deler
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
Pressekontakt i Fakta/innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364