Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. juli 2001 kl 20.10 Lonely Planet: India

Ryggsekkturistenes eldorado


Ryggsekkturistenes eldorado er reisemålet i "Lonely Planet" i kveld, hvor India står på kartet.

India har lenge vært selve symbolet på ryggsekkturisme. Et enormt antall unge reisende har besøkt landet for å loffe rundt i spennende omgivelser.

Reiseleder Justine Shapiro konsentrerer seg om den sørlige delen av det veldige landet. Utgangspunktet er storbyen Madras, hovedstaden i delstaten Tamil Nadu. Ferden går videre til delstaten Kerala, på sørvestspissen av India. Dette er blitt et nytt valfartssted for garvede India-farere, etter at Goa, lenger nord i landet, er overtatt av charterselskaper og pakketurister.

India-reisen avsluttes med noen avslappende dager på øyene Lakkadivene i det arabiske hav.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte
TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53
Originaltittel: Lonely Planet

Bilde
Ferden går til Sør-India i kveldens utgave av "Lonely
Planet".