Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. september 1999 kl 20.05 Sølvi Wang 70 år

Sølvi Wang 70 år (ttv)


NRK1 fredag 3. september kl 20.05
Sølvi Wang 70 år

Sølvi Wang - en gjøgler i livet

Sølvi Wang var på 60-, 70- og 80-tallet et av de store navn i norsk revy- og musikkteater. Hun var en meget velkommen gjenganger i NRK, og i anledning av hennes 70-årsdag viser NRK1 en redigert versjon av hennes fjernsynsshow fra 1981, \"Gjøgler i studio\".
Av høydepunktene i programmet kan nevnes Sølvi Wang som myggen \"Skrekkdronninga\", sentralborddamen \"Deres venn i nøden, frøken Gundersen\" og to fine franske viser sunget på norsk, \"Mens jeg i min stol\" av Charles Aznavour og Jacques Brels \"Karusell\".
Det er Runar Borge som har skrevet de fleste tekstene. Han har også hatt koreografi og instruksjon i programmet \"Gjøgler i studio\".

The MonnKeys
70-årsdagen var egentlig for en knapp uke siden, lørdag 28. august, men NRK vil svært gjerne hylle en av bærebjelkene i norsk underholdningsbransje - helt fra starten med The MonnKeys i 1954.
Sanggruppen The MonnKeys, med Sølvi Wang, Per Asplin, Arne Bendiksen og Oddvar Sanne, slo igjennom for fullt i fjernsynets pionertid på 60-tallet. The MonnKeys var helt sentrale i Erik Diesens slagerparader.

Revy og Det Norske Teatret
Sølvi Wang kom til Chat Noir, hvor hun fikk mulighet til større kunstnerisk utvikling.
Gjennombruddet som solist og revyartist kom med \"Hvorfor kom det ingen Higgins inn i mitt liv?\" på den tiden \"My Fair Lady\" slo alle publikumsrekorder i Oslo.
I 1964 ble hun ansatt på Det Norske Teatret, hvor hun i løpet av 25 år hadde store roller i forskjellige oppsetninger. Sølvi Wang var Gunvor Smikkstugun i \"Trost i taklampa\" og Anita i \"West Side Story\" med like stor innlevelse. Og hvem kan glemme Sølvi Wang og Lasse Kolstad som Golde og Tevje i \"Spelemann på taket\"?, kjempesuksess i 1968 og igjen i 1987.

En gjøgler i livet
Sølvi Wang har fått Leonardstatuetten av Norsk Revyforfatterforening og vunnet Chaplinprisen i Montreux for morsomste tv-show, \"That\'s Entertainment\" i 1966. Hun har vært i London og deltatt i tv- overførte Palladiumshow og hun har vært med i det uoppnåelige Ed Sullivanshowet i USA.
Sølvi har sunget kraftroller som Annie Oakley, men har også behersket den fornemste kleinkunst, som i Alf Hartmanns \"Den lille mann\".
NRK1 fredag kl 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Sølvi Wang, en av norsk underholdningsbransjes mest allsidige artister, har nylig fylt 70 år.

2. Fra \"Prospektkort fra Oslo\" 1963. The MonnKeys, fra v: Arne Bendiksen, Sølvi Wang, Per Asplin og Oddvar Sanne.

3. \"Bedside Story\", Montreux- program 1970. Sølvi Wang og Lasse Kolstad som nygift par.

Egenprodusert underholdningsprogram fra 1981
Ved Runar Borge, John Andreassen og Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83