Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. oktober 2000 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 21. oktober kl 21.35
Med hjartet på rette staden (28)

Død professor og ukjent skatt

En kjent arkeolog, professor Brigstocke, dør når han faller ned fra en trappestige i sitt eget hjem. Hans tidligere assistent, Mary Secker, finner den gamle mannen i biblioteket og ringer politiet anonymt. Hun unnlater også å fortelle at hun har fjernet noen manuskripter fra huset.

Dette er opptakten til kveldens episode i den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" som blir svært så dramatisk - særlig for erkefiendene Greengrass og Blaketon.

Det verserer rykter i Aidensfield om at professor Brigstocke gjemte en skatt på sin store eiendom. Og når det viser seg at noen har forsøkt å bryte seg inn i huset, kan det tyde på at dødsfallet ikke kan forklares som en ulykke. Nick og kollega Bellamy blir beordret til Brigstockes hus for å etterforske det mistenkelige dødsfallet.

De to kollegene har allerede i oppdrag fra Blaketon å holde vakt ved lord Ashfordlys fiskerike elv, og når de må gå fra sin post, ser to luringer sitt snitt til å forsyne seg av ørreten i ly av nattemørket. Blaketon mistenker straks Greengrass. Men Greengrass er allerede på sporet av en større fangst, og Blaketon blir en meget ufrivillig medspiller.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 21.35

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Clara Salaman, John Woodvine, Jonathan Linsley m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)