Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2006 kl 18.00 Jubalong

Ny barnesatsing i høst

Bak fra venstre: Mette (Siw Anita Grindaker), Tove (Lene Kongsvik Johansen), Gøran (Nikis Theophilakis). Foran fra venstre: Kamilla (Oda Bråthen), Rebekka (Liv Gulbrandsen) og Espen (Herman Bostad). Foto: Ole Kaland, NRK
Bak fra venstre: Mette (Siw Anita Grindaker), Tove (Lene Kongsvik Johansen), Gøran (Nikis Theophilakis). Foran fra venstre: Kamilla (Oda Bråthen), Rebekka (Liv Gulbrandsen) og Espen (Herman Bostad). Foto: Ole Kaland, NRK
"Jubalong" tar over 18.00-flaten etter prisbelønte og superpopulære "Barnas supershow" på lørdager. Og det forplikter! Redaksjonen har derfor gått grundig til verks i utformingen av serien som handler om en utradisjonell familie der et av medlemmene er født som dukke.

"Jubalong" er et magasinprogram for barn mellom tre og åtte år. Vi møter en familie som lager Barne-tv-show hjemme i stuen, og i sofaen sitter naboer, venner og slektninger.

Rammen er en sit-com med skuespillere i rollene som familiemedlemmene. Det blir sang, konkurranser – og videoinnslag, men der ser vi stort sett barn og voksne fra den virkelige verden.

Verdens morsomste program for barn
Da prosjektleder Vera Micaelsen, Jeanette Pettersen og Espen Torkildsen fikk i oppdrag å utvikle et konsept som skulle ta over etter "Barnas Supershow", gikk de grundig til verks. - Vi skulle tross alt ta over etter det som trygt kan betegnes som norgeshistoriens mest populære program, sier Vera Micaelsen. – Derfor fant vi ut at vi måtte forsterke vår kunnskap om barn og humor. Vi ville nemlig lage verdens morsomste program for barn!

Humor og familie
De har hentet kunnskap hos alt fra utviklingspsykologien og barnepsykiatere, til humorister og medie- og barneforskere. - Vi forsket oss med andre ord fram til det som i dag er "Jubalong", forteller Micaelsen. – Vi fant ut at dersom barn opplever et fellesskap med de voksne rundt seg, så har de det som plommen i egget. Og dersom de kan le sammen, er det enda bedre.

I tillegg til at programmet skulle være morsomt, ønsket programskaperne også at "Jubalong" skulle speile hva barn i målgruppen er opptatt av. – Det de er aller mest opptatt av er sine familiære relasjoner, sier Micaelsen. - Og for å få flest mulig aktører har vi laget en "mine-dine-våre-barn"-familie. Det åpner for mange konflikter og utfordringer som vi kan få mye gjenkjennende moro av.

Hoppe etter Wirkola
Men det er ikke helt enkelt å skulle ta over etter "Barnas supershow", som har vunnet flere internasjonale priser. - Vi gruer oss som hunder til premieren, for det er altså millioner ganger verre å hoppe etter "Barnas supershow" enn etter Wirkola. Men vi håper at "Jubalong" sakte, men sikkert kan få plass i norske barns hjerter. Og mens vi venter på folkets dom, ligger vi gjemt i skjul og skjelver…

"Jubalong"-familien
Rebekka er født som dukke, og synes det er litt vanskelig å være annerledes. Derfor kompenserer hun med å være ganske bråkete og frekk. Foreldrene til Rebekka, Mette og Gøran, har flyttet fra hverandre, og nå bor Rebekka og broren Espen halvparten av tiden sammen med Gøran og hans nye kone. Hun heter Tove og har datteren Kamilla. I tillegg hender det at fetter Petter og kusine Trine kommer på besøk.

Den andre halvparten av tiden bor de hos mamma Mette i huset ved siden av. Hun kommer ofte på besøk hos Gøran og Tove.

Vi følger familien gjennom ti programmer, og det skal handle om alt fra kjæledyr og fotball til bursdagsfeiring og Halloween, eller "Hallovenn" som Tove insisterer på at det burde hete.

Og i enhver sammenheng har Rebekka en tendens til å stjele showet…

Premierenerver i stuen
I kveld står hele familien på hodet. Dette er jo første gangen de skal lage Barne-tv hjemme fra sin egen stue! Lillesøster Rebekka gleder seg veldig til å bli tv-stjerne, og Espen og Kamilla har invitert alle vennene og naboene til sendingen.

Tove gruer seg veldig fordi Gøran har lovt å få tak i en helt spesiell gjest, og det er ikke sikkert alt går som planlagt. I hvert fall ikke når det er Mette som skal ordne alt sammen…

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Barn og ungdom (2006)
Prosjektleder: Vera Micaelsen
Skuespillere: Nikis Theophilakis (Gøran), Siw Anita Andersen (Mette), Liv Gulbrandsen (Rebekka), Lene Kongsvik Johansen (Tove), Herman Bostad (Espen) og Oda Bråthen (Kamilla).
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no