Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. mars 2012 kl 20.15 Team Bachstad

På nervene løs


Ferden mot mållinja i Mongol Rally fortsetter, og i denne episoden blir vennskapet mellom Rune og Øystein satt på noen harde prøver.

I Kasakhstan camper teamet ved det de tror er et nedlagt jernbanespor, siden de ikke har sett et eneste tog hele dagen. Det viser seg at togene kun kjører om natten så det passerer ca 35 godstog, 20 meter fra teltplassen. Og mens nattesøvnen uteblir, er Rune så dårlig i magen at det går ut over livskvaliteten til både han og Øystein.

På verdensrekordbane
I Kasakhstans tidligere hovedstad Almaty (Alma Ata) rekker de en tur til den legendariske lengdeløpsbanen Medeo. Der ble det satt mange verdensrekorder på 70- og 80-tallet. Den tidligere skøyteløperen Vassiliy Manzhos møter til en hyggelig prat.

Trøbbel med bil og mage
Nord i landet må den pensjonerte brannbilen kjempe seg igjennom dårlige veier. Da festet til forstillingen rister løs, må Øystein og Rune snegle seg videre til et verksted i løpet av natten. På verkstedet får de laget nye deler til bilen og Runes mage får endelig medisiner, men bedre blir han ikke!

Skumle piller i Russland
Langs etappene har teamet jaktet på noen islendinger som også deltar i billøpet. Over grensen til Russland kjører de side om side. I første russiske by kommer Rune endelig på sykehus og får noen utrolig sterke piller som kan virke som rester etter en prøvesprengning med atomvåpen. Uansett hjelper de på første forsøk, og gir ekspedisjonen fornyet håp om å lykkes.

Endelig kommer de seg over grensen til Mongolia men går hverandre på nervene når de krangler om veivalg. Dermed kjører de seg ganske ville og ender nesten opp uten bensin langt oppe i fjellene.


Øystein Bache og Rune Gokstad deltar i Mongol Rally der de skal kjøre en pensjonert brannbil fra Oslo til Mongolias hovedstad Ulan Bator.
Motortrøbbel, språkforvirring og mageproblemer er bare noen av utfordringene humorduoen møter på den eventyrlige reisen. Veldedighetsbilløpet blir omtalt som "verdens beste eventyr" og i overkant av 300 biler deltar – de aller fleste som stiller til start er lite egnet for turen.

Norsk humorserie.
Produsert av NRK (2011).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice,tlf 815 65 900.