Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. oktober 1999 kl 20.25 Høyt skattet

Høyt skattet


NRK1 lørdag 2. oktober kl 20.25
Høyt skattet

Yngve Hågensen er hedersgjest

\"Høyt skattet\" er tittelen på Alf Tande-Petersens nye lørdagsprogram som hadde premiere forrige lørdag og ble sett av 851.000 seere, i følge MMI. Pressen ga programmet gode kritikker. I kveld er det Yngve Hågensen som skal i fokus.
- Dette familieprogrammet er først og fremst en hyllest til en kjent og kjær person, sier Tande-P som i kveld har valgt seg Yngve Hågensen som hovedgjest.
LO-lederen har styrt fagforeningens skute i 10 år og har også et annet jubileum i år. Han har nemlig vært gift med sin Astrid i 30 år og kan dermed feire perlebryllup.

Om programmet
Tre spørrelek-deltagere skal gjette seg frem til riktige svar på spørsmål om hovedgjesten via flere runder med oppgaver. Oppgavene vil blant annet inneholde videoklipp med ledetråder om hovedgjesten. Voksne og barn ned til 12 år kan representere familien og delta i spørreleken.
Deltagerne får en skattefri uke for hvert riktig svar de avgir. Den av de tre som til slutt sitter igjen med flest poeng, går videre til en finalerunde.
Vinnerkandidaten får ytterligere spørsmål av Tande-P, og hovedgjesten besvarer selv spørsmålene. Etter denne runden kan vinneren gi seg eller velge å gå videre. Dersom han eller hun velger å gå videre, havner deltageren sittende i lykkehjulet. Deltageren settes i bevegelse, og så er spørsmålet: hvilket felt stopper lykkehjulet på? En måned skattefri, to måneder skattefri eller kanskje et helt års skattefri sum? Man kan også havne på et felt med bilde av finansminister Gudmund Restad. Da er slaget tapt, og man taper alt.
Programmet inneholder også et innslag som kalles \"På ære og samvittighet\". Tande-P spør nærgående og personlig, og hovedgjesten skal svare helt ærlig.

Fridtjof og resepsjonisten
Øivind Blunck ble også ønsket velkommen tilbake av både pressen og seerne. Fridtjof har deltatt i mange programmer med Tande-P, på moped og med ufine bemerkninger og siklende blikk på stakkars damer i studio. Øivind Blunck har også introdusert en ny figur i \"Høyt skattet\", nemlig den lett nonchalante resepsjonisten som tar i mot programmets gjester.

NRK1 lørdag kl. 20.25

Bilde (via Scanpix/Internett)
Alf Tande-Petersen gleder seerne med familieunderholdning på lørdagene i høst.
(Foto: Rebekka Westgaard)

Familieprogram fra NRK Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Alf Tande-Petersen
Prosjektleder: Håkon Skogrand