Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. mars 2003 kl 21.30 Presidenten

Trøbbel med indianerne

President Jed Bartlet (Martin Sheen) og resten av staben gleder seg til høsttakkefesten, men får problemer med indianerne. (Foto: Warner Bros)
President Jed Bartlet (Martin Sheen) og resten av staben gleder seg til høsttakkefesten, men får problemer med indianerne. (Foto: Warner Bros)
Det lakker og lir mot høsttakkefesten, en tradisjon som oppstod da pilegrimene spiste middag sammen med de amerikanske indianerne i 1621.

President Jed Bartlet (Martin Sheen) bekymrer seg over hvor han vil befinne seg på Thanksgiving, eller høsttakkefesten, og ikke minst hvordan han skal bære seg ad for å lage en skikkelig gourmet-kalkun.

I lobbyen til Det hvite hus har to indianere har slått seg ned og nekter å flytte seg før får snakke med noen om offentlig helsestell på reservatene. Det blir C.J. Creggs (Allison Janney) jobb å løse konflikten med Maggie og Jack. De truer nemlig med å gå til pressen, og negativ publisitet er det siste Bartlet-administrasjonen trenger nå.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41