Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 10. februar kl 21.25 Film: Waterworld

Fuktig framtidsvisjon


En gang, forhåpentlig i fjern framtid, har den globale oppvarmingen smeltet polarisen og lagt hele sivilisasjonen under vann. The Mariner (Kevin Costner) har utviklet gjeller på kroppen for å overleve. Han seiler rundt på båten sin hvor han dyrker en verdifull tomatplante. Han prøver å drive handel med bebyggerne på en kunstig øy, grunnlagt på industriavfall.

Befolkningen på øya setter ham i fengsel da de oppdager at han er en mutant med gjeller. Øya blir imidlertid angrepet av The Smokers, en gruppe olje-etende skurker på jetski ledet av Deacon (Dennis Hopper). The Mariner klarer å flykte sammen med Helen (Jeanne Tripplehorn) og hennes datter Enola (Tina Majorino).

På vannet blir de stadig angrepet av The Smokers som tar i bruk både fly og båter. Til slutt klarer de å kidnappe Enola. Enola har tatovert et kart på ryggen som viser hvordan de kan komme til Dryland, det siste tørre landområde på jorda. Men Deacon, som trenger å komme til Dryland for å få tak mer olje, klarer øyeblikkelig å tyde kartet…

Om filmen
"Waterworld" er basert på et filmmanus fra 1986 av Peter Rader, og kostet rundt 235 millioner dollar, mer enn noen film noensinne fram til 1995. Opptakene er gjort på Hawaii hvor flere kunstige øyer måtte lages. Kevin Costner var både skuespiller og medprodusent for filmen.

Sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: "Waterworld"
Regi: Kevin Reynolds
I rollene: Kevin Costner, Dennis Hopper, Jeanne Tripplehorn, Tina Majorino, Michael Jeter
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no