Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 4. september 2007 kl 20.00 Portalen

Fortiden møter nåtiden

Claudia Brown (Lucy Brown) møter urtiden (Foto: BBC)
Claudia Brown (Lucy Brown) møter urtiden (Foto: BBC)
I kveld er det klart for "Portalen", en britisk spenningsserie der forhistoriske skapninger tar seg inn i vår tid, og et forskerteam med zoologer løper for livet fra en kjøttetende dinosaur.

Nick Cutter er professor i evolusjonsbiologi. Sammen med labtekniker Stephen Hart drar han ut i Deanskogen der det er observert et ukjent dyr. Det er hans entusiastisk, nerdete og briljante student Connor Temple som oppfordrer dem til å undersøke det merkelige dyret.

Samtidig oppdager dyrepasser Abby Maitland at skogen er tilholdssted for den rareste skapningen hun noensinne har sett. Det er en flygende liten dinosaur-liknende firfirsle, og fast bestemt på å finne ut mer, legger hun ut i skogen. Da natten faller på, forvandels skogen til et skremmende sted.

På samme tid etterforsker Claudia Brown, en embetskvinne i innenriksdepartementet, forekomsten av sjeldne dyr. Hun mistenker at det er mer enn profesjonell nysgjerrighet som driver professor Cutter inn i Deanskogen. For 8 år siden forsvant nemlig hans kone herfra, og har aldri siden blitt sett i live. Kan svaret på mysteriet fremdeles ligge der ute?

Britisk dramaserie
Produksjon: Impossible Pictures for Independent Television Originaltittel: Primeval
Med: Douglas Henshall (Nick Cutter), Lucy Brown (Claudia Brown), James Murray (Stephen Hart), Hannah Spearritt (Abby Maitland), Andrew Lee Potts (Connor Temple)
Pressekontakt: Karoline Berg, ,23049486, 90108954
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.no