Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. mars 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Ung fiolinist forsvunnet

Natasha (Elizabeth Rice) er en begavet fiolinist med en komplisert psyke. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Natasha (Elizabeth Rice) er en begavet fiolinist med en komplisert psyke. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Russiske Natasha er som sunket i jorden etter en prøve til en viktig opptreden. Jack og kollegene har få spor å gå etter, men oppdager raskt at den russiske ungjenta har noen mørke hemmeligheter.

Natasha er en meget begavet fiolinist fra Russland, men til tross for sine unge 14 år er hun også en særdeles vanskelig og komplisert ung dame. Da hun blir borte i forkant av en konsertopptreden, er det derfor vanskelig å vite hvorfor. Skyldes forsvinningen et av Natashas panikkanfall? Er det et resultat av foreldrenes forventningspress? Eller skyldes det hennes forbindelser til managerens sønn og hans narkotikavirksomhet?

Da Jack også finner en siste ledetråd, får han nok å holde styr på. Det viser seg at en mann som kjenner Natashas foreldre, har fotfulgt henne og sendt den unge jenta epost fra alle stedene hun har opptrådt det siste året. Hvilken rolle spiller han i forsvinningssaken?

Om serien:
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Det innebærer at enheten kartlegger den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i tiden før forsvinningen. Gjennom samtaler med pårørende og bekjente utarbeides avanserte psykologiske profiler, som avdekker lag på lag av den savnedes ukjente liv. Hver sak er en kamp mot tiden, for etter 48 timer er sjansen for å spore opp personen drastisk redusert.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 4, sesong 2: Prodigy
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Hjemmeside: http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/
Les mer: http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80