Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. november 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Utro kunder straffes

Forbrukerinspektørene ser nærmere på forsikringsselskap, avfallshåndtering og motorsag i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Forbrukerinspektørene ser nærmere på forsikringsselskap, avfallshåndtering og motorsag i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveldens utgave av Forbrukerinspektørene møter vi Per Karlsen fra Drammen, som har vært en bevisst forbruker og byttet forsikringsselskap hyppig. Dermed anser forsikringsselskapet If ham som en risikokunde – til tross for at han har kjørt skadefritt.

Skal det være mer lønnsomt å være en trofast kunde enn å kjøre skadefritt? spør Forbrukerinspektørene i kveld. Dersom kunder straffes for å bytte selskap, vil de ikke nyte godt av priskonkurransen på markedet.

Elektrisk avfall
Visste du at lyspærer er spesialavfall? Dagligvarebutikker får stadig flere varer som ikke kan kastes i den vanlige søppelkassen. Organisasjonen Grønn Hverdag har foretatt en undersøkelse som viser at butikkene ikke tar i mot avfall de er forpliktet til å håndtere. Forbrukerinspektør Kari Asheim vil vite hvorfor.

Økt salg av motorsag
Vi kjøper motorsager som aldri før, men økt salg betyr også en økning i antall skader ved bruk av motorsagene. Forbrukerinspektørene forteller deg hva du bør tenke på når du skal kjøpe, og ikke minst bruke en motorsag.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar og Kari Asheim.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252