Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. desember 2000 kl 21.05 De tre tenorers store julekonsert

De tre tenorers store julekonsert


NRK1 fredag 22. desember kl 21.05
De tre tenorers store julekonsert

Julekonsert fra Wien

For første gang synger superstjernene Carreras, Domingo og Pavarotti julesanger sammen. I et konsertopptak fra Wien får vi høre noen av julens favorittsanger fra hele verden, blant annet \"Glade jul\", \"White Christmas\" og \"Winter Wonderland\".

José Carreras, Placido Domingo og Luciano Pavarotti er de tre mest berømte operasangerne i verden, og som trio har de oppnådd en eventyrlig suksess. De tre tenorer er populære utover alle musikalske grenser, noe som særlig konsertene i tilknytning til fotball-VM har bidratt til.De tre Tenorer har hatt konsert under fotball-VM i Roma 1990, i 1994 i Los Angeles og i 1998 i Paris. CD\'er og videoer fra disse konsertene har solgt i millioner eksemplarer over hele verden, og Carreras, Domingo og Pavarotti holder nå årlige utendørskonserter nær sagt hvor som helst i verden.

I kveld står de sammen på scenen i Wien for å fremføre noen av verdens vakreste julesanger. På repertoaret står, i tillegg til \"Glade jul\", White Christmas\" og \"Winter Wonderland\", \"O Tannenbaum\", \"Amazing Grace\", \"Dormi O Bambino\", \"Susani\", I\'ll Be Home for Christmas\", \"Sleigh Ride\", \"La Virgen Lava Panales\" og \"Feliz Navidad\".

De tre tenorer synger også sanger av Johannes Brahms og Richard Strauss, de fremfører John Lennons og Yoko Onos \"Happy Christmas/War Is Over\" og en sang Pavarotti skrev sammen med Vittorio Benvenuti, \"Ave Maria, Dolce Maria\".

NRK1 fredag kl 21.05

Innkjøpt musikkprogram
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Placido Domingo, José Carreras (sittende) og Luciano Pavarotti synger julesanger sammen for første gang.