Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. november 2005 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Til sengs med fienden

Spanerne i Melbourne-politiet er tilbake med nye episoder av "Politiagentene". I kveldens episode går Peter Church i dekning som hjelpemann i et flyttebyrå. I kikkerten har han et flyttelass som er ventet inn fra Queensland. I ventetiden blir Church involvert med eksen til eieren av flyttebyrået, Ava.

Steve Deighton som driver firmaet, blir mistenkt for narkotikasmugling, og i dette tilfellet dreier det seg om et parti ecstasy gjemt i en sofa. Harris, sjefen for spanergruppen, står klar til å rykke inn når sofaen skal leveres.

Så skjer det fatale at Church og sjåføren på flyttebilen roter med adresselisten. De leverer til feil adresse. Mannen på adressen, den tidligere forbryteren Barry Bender, gjenkjenner Church. Da Harris rykker inn mot den egentlige adressaten, har noen rukket å sladre til Deighton.

Agenten inn i varmen
Sofaen viser seg å være tømt for innholdet da Church omsider klarer å få den utlevert fra Bender.

Ava tar Church med til sitt skjulested. Det viser seg at det er hun som har rappet varene, og hun har gjemt dem på lagret til flyttebyrået. Hun er forelsket i Church, som besvarer hennes følelser. Problemene lar ikke vente på seg.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7)
Kkveldens episode: "Sleeping with the enemy"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer:


LENKER
  • Les mer: http://www.stingers.tv/index2.html
  • Les mer: www.tv.com/stingers/show/1387/summary.html