Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. desember 2000 kl 11.00 Høytidsgudstjeneste i Tromsdalen kirke

Høytidsgudstjeneste i Tromsdalen kirke


NRK1 1. juledag mandag 25. desember kl 11.00
Høytidsgudstjeneste i Tromsdalen kirke

Gledens dag

I likhet med familiegudstjenesten julaften kommer også høytidsgudstjenesten i dag fra Tromsdalen kirke, Ishavskatedralen, i Tromsø.

Liturg og predikant er biskop Ola Steinholt, og musikalsk ansvarlig er Ulf Krupka. Tromsdalen Blandede Kor medvirker sammen med sangsolist Berit Solset og Kristian Hyld på trompet.

Om kirken
Tromsdalen kirke ble vigslet av biskop Monrad Norderval 19. desember 1965. Kirken ligger meget sentralt og vakkert til på en høyde like ved Tromsøbrua. Plasseringen gjør at bygget er godt synlig både fra Tromsøya og fra de store boligområdene på fastlandet. Enten man kommer med båt eller bil til byen, er kirken lett å oppdage.

De store lyse feltene og selve formen på Tromsdalen kirke, eller Ishavskatedralen, kan gi assosiasjoner til isfjell. \"Naustkirka\" er et annet beskrivende navn på kirkebygget.

Selv lysekronene som er laget i tsjekkisk krystall i Oslo, minner om ishavet. Kronene er satt sammen av prismer som får oss til å tenke på istapper.

Glassmaleriet på østveggen av kirken er triangelformet og fyller hele veggen som er 23 meter høy og dekker 140 kvm. Viktor Sparre er mannen bak kunstverket.


NRK1 søndag kl 16.00

Egenprodusert gudstjeneste
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilde
Tromsdalen kirke,Ishavskatedralen. (NRK-foto)