Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 14. oktober 2008 kl 21.30 Himmelblå

Begeret renner over

Himmelblå: Problemene står i kø for Karoline (Kristin Ellingsen). (Foto: NRK)
Himmelblå: Problemene står i kø for Karoline (Kristin Ellingsen). (Foto: NRK)
Karoline er gravid og Roland er faren. Roland er imidlertid ikke interessert i å bli far og er dessuten forelsket i Marit. Det går opp for Karoline at hun har havnet i en fortvilet situasjon. Hva skal hun gjøre?

Tanken på moren, som ble psykisk syk da Karoline ble født, tynger også. Og da Brynjar og Britt stresser henne med sine bryllupsplaner, renner begeret over…

Sliter på damefronten
Roy og Kim har funnet tonen. Kim irriterer seg grønn over Marit og Rolands åpenbare forelskelse. Så da han oppdager at Roy bor i et romslig hus med flere soverom, begynner han å leke med tanken på å leie et rom der.

Roy sliter også på damefronten. Han har aldri vært på date før og Kim hjelper han derfor med å legge ut en kontaktannonse på nettet. Før Roy aner det, sitter han på bar med stripete hår, nyinnkjøpt dress, bankende hjerte - og sin første date i sikte.

Får hjelp
Hos Halle, Johan og Ingeborg skjer det også store ting. Johan har innsett at de trenger hjelp, og ansetter Klara for å passe på Ingeborg. Klara begeistrer med deilig mat, et omsorgsfullt vesen og ikke minst nydelig felespill.

Om serien
Himmelblå er en varm og morsom feelgood-serie om "gammeldagse" verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av synkende folketall og i et desperat forsøk på å redde øyas skole, setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den harmoniske kjernefamilien det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskerheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside Himmelblå