Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. januar 2006 kl 20.55 Ingen grunn til begeistring

En av Harald Eias favoritter

Larry David spiller seg selv (Foto: HBO)
Larry David spiller seg selv (Foto: HBO)
- Hvis du liker Seinfeld, vil du garantert like denne komiserien, sier Harald Eia som introduserer den nye amerikanske komiserien på NRK2, "Ingen grunn til begeistring".

Harald Eia har denne serien som en av sine absolutt største favoritter – om ikke den aller største. Han har i alle fall sett samtlige episoder og er derfor den rette til å føre seerne inn i Larry Davids nevrotiske og komiske verden.

Ligner Seinfeld
Vi blir kjent med Larry David, kona hans Cheryl, manageren Jeff og bestevennen Richard. Larry klarer alltid å skape kaos rundt seg, selv i de mest dagligdagse situasjoner. Tonen er mye den samme som i Seinfeld. Ikke et snev av sentimentalitet eller moralisme som preger nesten alle andre amerikanske situasjonskomedier.

Det går skeis for folkene her akkurat som i Seinfeld. Den andre åpenbare likheten med Seinfeld er at Larry spiller "seg selv", akkurat som Jerry Seinfeld. Rundt ham er det stort sett skuespillere i alle roller.

Karakterene
Larry David (som seg selv) er stjernen i showet. Han er ofte uheldig i sosiale situasjoner, og ender ofte i konfrontasjoner med "hjelperne": kelnere, offentlig ansatte og sekretærer. Han er offer ikke bare for sine egne små nevroser, men like mye for skjebnen og omgivelsene som stadig er i mot ham.

Cheryl David, spilt av Cheryl Hines, er Larrys kone. Hun er en flatterende bakgrunn for sin mann, men er ofte irritert over den eksentriske oppførselen hans.

Jeff Green, spilt av Jeff Garlin, er Larrys manager. Han stiller trofast opp for sin klient og venn. Han er blant annet besatt av sex, og har en skjult pornografisamling samt en rekke eventyr på si.

Susie Greene, spilt av Susie Essman, er Jeffs kone. Hun reagerer ofte på Larrys og Jeffs revestreker med utsøkte spydigheter.

I likhet med Larry David spiller Richard Lewis seg selv. Han er Larrys bestevenn.

Larry David
Larry David har sin bakgrunn som stand up-komiker og manusforfatter for Saturday Night Live. Men det var først da Seinfeld ble en hit at David ble hyllet som det komediegeniet han er. Han var aldri med i selve serien, men står bak 62 av episodene som manusforfatter, og inspirasjonskilde for karakteren George Costanza, og som skaper og medprodusent for hele serien.

Amerikansk komiserie (2000)
Originaltittel: "Curb Your Enthusiasm" , sesong 1
Med: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin og Susie Essman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78